L1 Egyesület (H) LÚDBŐR bemutató
2016. szeptember 19.
19.00 MU Színház
Rendező: Ladjánszki Márta
Asszisztens: Herold Eszter
Előadók: az L1 Egyesület művészei
Kosztüm: Artista, Barbro Design, Manier, Mei Kawa, Romani, TiCCi Rockabily Clothing, Zagabo
Zene: Horváth Ádám Márton
Smink: Károlyi Balázs
Videó: Lajti Balázs
Támogatók: L1 Egyesület, EMMI, NKA
www.L1.hu

Együttműködésünk gyümölcse a magyar ruhatervezőkkel.

liba + bőr = a német Gänsehaut szó tükörfordítása
A piheszőrök tüszőinek izgalom hatására bekövetkező kipúposodása apró bőrizmok összehúzódása következtében.

Az L1danceFest keretében 2011-ben kezdtünk el együttműködni a fiatal, tehetséges vagy már néhány éve a designer-szakmában alkotó magyar ruhatervezőkkel, mert úgy gondoltuk, egy nemzetközi táncfesztiválnak széleskörűen kell gondolkodnia és a helyi specialitásokra is fel kell hívja a figyelmét minden látogatónak (külföldi vagy belföldi egyaránt). Így az elmúlt években arra kértük a designer-eket, hogy a fesztivál házigazdáinak ruháit ők kölcsönözzék, s ezzel mindig egy különleges hangulatot teremthettünk, hiszen a munkáikra is felhívtuk a nézők figyelmét.

Annyira jól sikerültek ezek az akciók és együttműködések, hogy az idei 15. évi jubileumunkra egy teljes órás előadást szentelünk a tervezőknek, s ezzel fel is hívjuk a figyelmét mindenkinek arra, hogy érdemes akár táncelőadásokhoz is felkérni ezeket a tervezőket, hogy az előadások alkotói kreatívan gondolkodjanak ruhában, kinézetben, hajban, sminkben és merjenek bátran kísérletezni.

A különleges bemutatónak a LÚDBŐR címet adtuk, ahol a fenti tervezők ruháinak bemutatására és egyedi táncelőadás megfogalmazására LADJÁNSZKI MÁRTA rendezésében kerül sor. A fellépő művészek mind az L1 Egyesület művészei (tagok és idei évi rezidensek).