Under prøver er det bevegelser som er vanskelig å beskrive og klassifisere som interesserer meg aller mest, når jeg ikke helt kan bestemme meg for hva det er jeg ser, sier Adrienn Hód, koreografen bak «Dawn».

I denne forestillingen av det Budapestbaserte kompaniet står den nakne kroppen i sentrum. Kroppen åpner seg opp for oss som et landskap kledd i musklenes linjer og hudens rynker og tekstur. Vi ser kroppens anatomiske og mekaniske særtrekk og natur – eller dyriske kvaliteter – noe som langt på vei er et tabu i vår tid. Den konstante samhandlingen og de uendelige endringene og variasjonene gjør denne vågale og modige forestillingen eksepsjonelt krevende for danserne med hensyn til tilstedeværelse, styrke og sensitivitet. «Dawn» er en svært særegen og radikalt undersøkelse av kroppen, fri for fordommer – akkurat som forventet fra Adrienn Hód.

«Hodworks» ble valgt som priority company av Aerowaves i 2014, og ble tildelt Rudolf Lában prisen for det beste samtidsdanskompani i Ungarn i 2013.

Forestillingen spilles samme dag som «The Dog Days Are Over» og «Chivalry is Dead».

Varighet: 45 min.

Koreografi: Adrienn Hód
Utøvere: Emese Cuhorka, Júlia Hodi, Csaba Molnár, Marcio Canabarro
Live music: Zoltán Mizsei
Musikalsk konsulent: Zsolt Sőrés Ahad
Konsulenter: Ármin Szabó-Székely, Marco Torrice, Zsolt Sőrés
Lysdesign: Kata Dézsi
Foto: KNI
Samprodusert av: Trafó – House of Contemporary Arts
Støttet av: Ministry of Human Resources (H), National Cultural Fund (H), New Performing Arts Foundation (H), OFF Foundation (H),SÍN Cultural Centre (H), Workshop Foundation (H), Départs (EU), Culture programme of the European Union